TAMARA ZIDANŠEK

TOP WTA RANKING

#22

Tamara Zidanšek Main Picture

   TAMARA ZIDANŠEK   

Tamara Zidanšek Main Picture mobile

   TAMARA ZIDANŠEK   

Tamara trening
Tamara Zidanšek 2021 French Open
Tamara trening
Tamara Zidanšek 2021 French Open
yonex
joma
avtotehna vis

o meni

Tamara Zidanšek je slovenska profesionalna teniška igralka, ki se je s športom začela ukvarjati že kot mlado dekle. Čeprav ne izhaja iz športne družine, goji ljubezen do športa že od mladih let. Na profesionalno športno pot se je najprej podala kot deskarka na snegu, ter dosegla zavidanja vredno mesto mladinske prvakinje. Strast do tenisa je odkrila kasneje, na poletnih taborih, ter kmalu za tem desko na snegu zamenjala za lopar in teniške površine.

V svoji kratki karieri se lahko pohvali z mnogo zavidnja vrednimi dosežki. Leta 2014 je zmagala svoj prvi turnir v Velenju, kateremu je skozi leta 2015, 2016 in 2017 nizala uspehe na ITF turnirjih tako v posamezni kategoriji kot v dvojicah.

Največji preboj kariere je dosegla leta 2018. V tem prelomnem letu v njeni karieri je zamajala lestvico WTA, saj se je prvič uvrstila med stoterico najboljših igralk na svetu. 2021 je pridno izkoristila za polnjenje naslovnic, obračanje glav, ter napomembnejše, uspešno plezanje po lestvici WTA. Dosegla je zavidljivo uvrstitev med petdeseterico najboljših igralk sveta.

Vsak nov uspeh je pridno izkoristila za učenje ter izmojstrila svoj oster forehand, kar ji je v letu 2022 omogočilo uvrstitev na 22. mesto lestvice WTA. Na peščenih površinah se je tako ob bok postavila samemu svetovnemu teniškemu vrhu.

Tamara je na teniških površinah pokazala, da ne pozna zavor. Kljub njeni čudoviti športni karieri, se je odločila za vzporedno akademsko pot, ter se vpisala na študij psihologije. Ko v svojem polnem urniku najde kakšno prosto luknjo, se Tamara rada posveti družini, prijateljem, vožnji z avtomobilom, sprehodom v naravi, teku na smučeh ter seveda uživanju ob dobrih serijah.

Vedno dajati 100% in se fokusirati na proces igre in ne na rezultat. Seveda to ni lahko, ampak mislim, da je to pravi pristop s katerim lahko prideš daleč.

Intervju za spletno stran